SON DAKİKA HABERİ: Çin Dışişleri Bakanı, ABD’nin Çin’in egemenliğine ve güvenlik çıkarlarına saygı duymasını istedi.
Son dakika haberi!
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD donanmasına ait bir destroyerin Çin’in kara sularını ihlal ettiğini ve güvenliğini tehlikeliye attığını söyledi.
ABD donanmasına ait USS John S. McCain adlı savaş gemisinin, Çin’in komşularıyla anlaşmazlık yaşamasına neden olan mercan resifleri ve adaları Mischief Resifi ve Spratly Adaları’na yaklaştığı bildirilmiş, ABD’li yetkiler bunu doğrulamıştı.
Bununla ilgili Çin Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden, Güney Çin Denizi’ndeki geminin faaliyetleriyle ilgili bir açıklama yaparak, “ABD destroyeri Çin kanunlarını ve uluslararası yasaları çiğnemenin yanı sıra, Çin’in egemenlik ve güvenliğine ciddi şekilde zarar vermiştir” ifadelerini kullandı.
Açıklamada ayrıca, “Çin, bu durumdan fazlasıyla hoşnutsuzdur ve konuyu ABD tarafıyla görüşecektir” denildi.
1
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
2
Diyanet İşleri Başkanlığı’na İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı
3
Tartıştığı kız arkadaşı ile annesinin araçlarını kundakladı; olay anı kamerada
4
İki kişi birden saldırdı! Gazeteciyi sokak ortasında ağır yaraladılar
5
İsrail’de neler oluyor? ABD, elçilik çalışanlarını çekmeye başladı
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.