Koronavirüs salgınının başında yaptığı aşı çalışmasıyla tanınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı‘nın da koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Ovalı, akciğerlerine inen virüsü 72 saatte kendi ürettiği aşıyla yok ettiğini söyledi.
Yeniçağ’da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı‘nın kokteyl antikor ilacına ruhsat vermediğini ifade eden Ovalı, “İlaç olarak şu anda dünyada 3 ilaç önemli gelişmeler gösteriyor. Bir de bizim yaptığımız kokteyl antikor var, Bakanlık buna ruhsat vermedi ama ben koronavirüs oldum, 5 gün önce. Akciğerlerim tutuldu, diğer ilaçların etkinliğine inanmıyorum ve reddettim. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. günde evime döndüm” dedi.
ÜRETİMİ TAMAMLANMIŞ 25 MİLYON DOZ AŞI MEVCUT
Kendi aşı çalışmalarının hayvan deneylerini tamamladığını dile getiren Ovalı, şunları söyledi: Sağlık Bakanlığı’ndan insan çalışması için onay alındı, en kısa zamanda Yeditepe Üniversitesi bünyesinde deneme çalışmalar başlayacak. Fare deneylerinde etkinliği çok yüksek bulmuşlar. Şu an itibari ile üretimi tamamlanmış 25 milyon doz aşı mevcut.
1
Diyanet İşleri Başkanlığı’na İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı
2
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
3
İki kişi birden saldırdı! Gazeteciyi sokak ortasında ağır yaraladılar
4
G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, tercüman olarak eleştirilerin hedefindeki Fatima Gülhan Abushanab eşlik etti
5
G20 Liderler Zirvesi’nde aile fotoğrafı çekimine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterilen ilgi damga vurdu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.