Diş Törpüleme Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş törpüleme hangi durumlarda yapılır? Bir diş kırıldığında veya çatladığında dişin çok hassas hale gelmesine neden olabilir. Hasarlı bölgeyi kapatmak için bir dolgu kullanılabilir. Ancak bazen dolgunun düzgün bir şekilde yapışması için az miktarda diş yapısının çıkarılması gerekir. Bu işlem diş törpüleme veya törpüleme olarak bilinir ve genellikle dişçi muayenehanesinde yapılır. Bu konunun önemine değinen Bursa Diş Doktoru Dr Cenker Selçuk; diş törpüleme işlemine dair kapsamlı bilgiler verdi. İşte ayrıntılar!
Diş törpülemenin ne anlama geldiğine ve neden yapılması gerektiğine geçmeden önce dişinizin küçük bir kısmının alınması gerektiğinde neler olduğuna bir göz atmak gerekmektedir. Diş uygulamaları sırasında dişleriniz bir plastik reçine tabakası ile kaplanır. Bu plastik tabaka, dişinizin hasarlı bölgesine yerleştirilecek olan dolgu malzemesi için bir çapa görevi görür. Bu katman olmadan dolgu yerinde kalmaz ve zamanla dışarı kayabilir.
Diş Törpülemeden Dişlerimiz Nasıl Etkiler?
Diş törpüleme, gülüşünüzün görünümünü iyileştirmek ve dişlerdeki hassasiyeti azaltmak için yapılabilecek bir diş işlemdir. Ayrıca lekeleri ve plak oluşumunu ortadan kaldırarak dişlerinizin en iyi şekilde görünmesine yardımcı olabilir. Bazı durumlarda diş törpüleme, beyazlatma veya kaplama gibi diğer kozmetik diş hekimliği işlemleriyle birleşmektedir. Diş törpüleme işlemi ağrılı değildir. Ancak işlem tamamlandıktan sonra ağzınıza dikkat etmeniz yine de önemlidir.
Diş Törpüleme Sonrasında Dikkat Edilecekler Nelerdir?
Diş törpüsü işlemi sonrasındaki sürece dikkat etmeniz gerekmektedir. Ancak bu sayede diş törpüleme işleminden istediğiniz etkiye sahip olmanız mümkün olacaktır. Tedaviden 24 saat sonrasına kadar fırçalamaktan veya diş ipi kullanmaktan kaçınmalısınız. Bu, herhangi bir şişliğin inmesine izin verecek ve diş etleriniz veya dişlerinizle ilgili herhangi bir sorun veya sorun olup olmadığını görmeniz için size zaman tanıyacaktır. Böylece diş törpülemenin harika bir görsellik noktasında üst düzeyde bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
48 saat sonra dişlerinizi tekrar fırçalayabilirsiniz. Burada sadece çok sert yapmadığınızdan emin olun! Bu süre zarfında, hastaların biraz kanaması yaygındır. Bu genellikle yaklaşık iki gün sonra geçer. İki günlük evde bakımın ardından durum düzelmezse hemen bizimle iletişime geçin. Böylece her şeyin yolunda olduğundan emin olabiliriz! Tüm bu bilgiler ışığında diş törpüleme işlemi söz konusu olduğu zaman karşımıza son derece titiz bir süreç çıkar. Böylece diş törpülemenin üst düzeyde bir kalitede hayata geçirilmesi için mutlaka alanında uzman olan diş hekimini tercih etmek mümkün olacaktır.
You must be logged in to post a comment Login