Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’dan Türkiye’ye dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, S-400 roket sistemleri, Türkiye – Almanya ilişkileri, iktisat ve iç gündeme dair açıklamalargeldi.
Kazakistan’dan dönerken uçakta iç ve hariç siyasete ilişkin mesajlar veren Cumhurbaşkanı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştüğü iddialarını yalanladı ve “Esad’la görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok” dedi.
Rusya’dan S-400 roket savunma sistemi almak için kapora verdiklerini belirten Erdoğan, alım için kararlı olduklarını vurguladı.
Gerilen Almanya – Türkiye ilişkilerine de değinen Cumhurbaşkanı, Alman yönetimine kırgın olduklarını dile getirdi ve “Almanya’nın teröre yataklık eden memleket haline gelmesini normal karşılayamayız” dedi.
Erdoğan, yatırımcıların krediye basit erişebilmesi gerektiğini anlatım etti ve bu konuda bankaları sıkıştıracaklarını açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danıştay Başkanı’yla ilgili sözlerine de değinen Cumhurbaşkanı, “Herhalde kalkıp Kılıçdaroğlu’nun Zerrin hanıma hukuk dersi verecek hali yok” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun, SİHA’larla ilgili açıklamalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanrıkulu’nun teröristleri savunduğunu söyledi.
1
Diyanet İşleri Başkanlığı’na İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı
2
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
3
İki kişi birden saldırdı! Gazeteciyi sokak ortasında ağır yaraladılar
4
Tartıştığı kız arkadaşı ile annesinin araçlarını kundakladı; olay anı kamerada
5
G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, tercüman olarak eleştirilerin hedefindeki Fatima Gülhan Abushanab eşlik etti
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.