Başbakan Merkel, Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin geleneksel yaz röportajında, Konya’daki Alman askerlerine ziyaret izni verilmesine yönelik Türkiye ile görüşmelerin süreceğini ifade etti.
İLTİCA TALEBİYLE ZİYARET İZNİ FARKLI KONULAR
Merkel, bir soru üzerine, ikili görüşmelerde Türkiye’den Almanya’ya iltica talebinde bulunanlar konusunda bir istek olmadığını, ayrıca bunun ziyaret izniyle ilişkisinin bulunmadığını vurguladı.
“BÖYLE BİR TALEBİ REDDEDERİZ”
İlticalara mahkemelerin baktığına işaret eden Merkel, bunun siyasi pazarlık konusu yapılmak istenmesi durumunda yanıtlarının ne olacağına yönelik soru üzerine, “Sizin kaynaklarınız ne diyor bilmiyorum ama bizim görüşmelerimizde böyle bir şey gündeme gelmedi. Böyle bir şey olması durumunda da bu talebi açıktan reddederiz.” dedi.
“YAŞANANLAR NAHOŞ”
Merkel, ziyaret hakkının buna halel getirilmeden ve yan istekler olmadan sağlanması gerektiğini vurgulayarak, ‘‘Yaşananlar nahoş, gerçekten nahoş” ifadesini kullandı.
Alman milletvekillerinin kendi askerlerini ziyaret etmelerinin doğal hakları olduğunu ifade eden Merkel, Alman hükümetinin yanı sıra NATO’nun da Türkiye ile bu konuda görüşeceğini bildirdi.
.fr{ float:right; } .vidyorum{ padding-top:0px; margin-top:-20px; font-size:10px; font-weight: normal; } .testimonial-content{ padding:6px 10px 6px 10px; } .yrmBslk{ width:75px; color:#990000; overflow: hidden; float:left; } .testimonial-user{ display:none; width:75px; color:#990000; overflow: hidden; margin-top:5px; } .vybaslik{ color: #3f5fbf; font-weight: bold; } function videoYonlendir(id){ window.open(“http://videonuz.ensonhaber.com/y/” id); }
1
Diyanet İşleri Başkanlığı’na İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı
2
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
3
İki kişi birden saldırdı! Gazeteciyi sokak ortasında ağır yaraladılar
4
G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, tercüman olarak eleştirilerin hedefindeki Fatima Gülhan Abushanab eşlik etti
5
G20 Liderler Zirvesi’nde aile fotoğrafı çekimine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterilen ilgi damga vurdu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.